Teambygging for bedrifter; To sannheter og en løgn

Teambygging er et samlingsbegrep for ulike typer aktiviteter som brukes til å styrke sosiale relasjoner og definere roller i lag, ofte med samarbeidsprosjekter. Det er fire hovedtyper av teambygging aktiviteter, som inkluderer: Kommunikasjons-aktiviteter, problemløsing og / eller beslutningstaking, tilpasningsevne og / eller planleggingsaktiviteter, og aktiviteter som fokuserer på å bygge tillit. Tanken er å utføre ulike aktiviteter som er både morsomme og utfordrende, og som også har “bivirkning” av å bygge ferdigheter som kan bidra til å forbedre ansattes ytelse og produktivitet på kontoret. Nå skal tar vi en titt på et spill som utformet for å forbedre kommunikasjons- og problemløsningsevner.

To sannheter og en løgn

Tid som kreves: 15-30 minutter

Start med å ha hvert lagmedlem i hemmelighet skrive ned to sannheter om seg selv og en løgn på et lite stykke papir – Ikke avslør for noen hva du skrev ned! Når hver person har fullført dette trinnet, tillat 10-15 minutter for åpen samtale – omtrent som et cocktailparty – hvor alle quizser hverandre på sine tre spørsmål.

Tanken er å overbevise andre om at din løgn faktisk er en sannhet, mens du derimot forsøker å gjette andres sannheter / løgner ved å stille spørsmål til dem. Ikke avslør sannhetene dine eller lyv til noen – selv om flertallet av kontoret allerede har funnet ut! Etter samtaleperioden samles dere i en sirkel og gjentar en av de tre uttalelsene sine hver for seg og har gruppe-avstemmingen om hvilken en de tre de tror er løgnen. Du kan spille dette spillet konkurransedyktig og tildele poeng for hver løgn du gjetter eller for å stubbe andre spillere på din egen løgn. Dette spillet bidrar til å oppmuntre til bedre kommunikasjon på kontoret, så vel som det lar deg bli bedre kjent med dine kolleger.

Dette blir nok definitivt en klassiker i de fleste bedrifter!