Kulinariske teambygging øvelser

Enkelt sagt, noen selskaper bare bryr seg ikke om lagbygging. Og så er det de som virkelig tror på kraften i lagbygging. Dette kan være til fordel for bedrifter og organisasjoner av alle størrelser, som også spenner over alle bransjer.

Samarbeidsvillige, og ansatte som kjenner hverandre godt kan være forskjellen mellom suksess og fiasko. På mange måter er bedriftskultur mye som et idrettslag. Det er viktig at ansatte liker å være rundt hverandre. Det er også viktig at nye medarbeidere føler seg som en del av gruppen.

Det er en rekke kulinarisk teambygging øvelser som kan ende i både en godt gjennomført dessert, eller på andre side – helt katastrofe, men på en morsom måte. Å skape nye retter sammen krever kreativitet og vil kreve at alle de ansatte legger sitt lag og lederegenskaper til handling. Del de ansatte ditt i mindre lag, velg en matkategori, og utfordre hvert lag til å piske opp noe velsmakende. Kategorien kan være alt fra is til salsa til pizza. Det er heller ingen dårlig ide få en utenforstående til å utnevne et vinnerlag!

En morsom vri du kan legge til? Velg en enkelt ingrediens som alle lag må bruke, som lønnesirup eller Oreos. Eller få hvert lag til å bli kreative i form av maten – du kan lage pizza i nesten hvilken som helst form.

I humør for noe litt mer … kulinarisk? Bytt opp den vanlige utflukten til en bar eller din lokale restaurant, og prøv en matlagingskurs. Det finnes en rekke tjenester som driver med matlagingskurs, kokkene kan ofte møte opp på kontoret. Del gjerne inn i lag på tvers av avdelinger, dette er en god mulighet til å danne bekjentskap på tvers av avdelinger. På slike kurs vil det være god tid til å slå av en prat med de ansatte – og samtidig nyte deilige aromaer.